Wat is barrière herstel van droge/ gedeshydrateerde huid / gevoelige huid?

Droge huid, ook wel xerosis cutis of xerodermie genoemd, is een toestand van de huid die wordt gekenmerkt door droogheid en schilfering. De oorzaak daarvan is een relatief tekort aan water in de hoornlaag maar ook een tekort aan talgafscheiding. Talg zorgt ervoor dat de huid soepel aanvoelt en beschermt de huid.

Wat is een gedeshydrateerde huid?

Een droge huid is per definitie ‘vochtarm’. Een vette huid is meestal niet vochtarm, maar kan dit wel zijn. We zien een vette, maar toch vochtarme huid vooral bij mensen bij wie de barrièrefunctie van de huid verstoord is. Dit kan veroorzaakt worden door cosmeticaproducten voor een vette huid die te agressief zijn, maar ook door bepaalde medicijnen tegen bijvoorbeeld acne.

Gelukkig zijn er enkele stoffen die kunnen helpen de huid weer gezond en minder vochtarm te maken.  Heel belangrijk om het vochtgehalte te herstellen, omdat een langdurig vocht te kort in de huid, vaak een van de meest oorzaken is van een gevoelige huid.

Waar ligt de focus?

Deze huiden hebben nood aan hydratatie en de capaciteit om alle ingrediënten op te nemen en vast te houden. Door verschillende ingrediënten en technieken toe te passen, herstructureren we de huid zachtjes, versterken we de elastische vezels , stimuleren we de productie van collageen en verhogen we de waterreserve in de huid. Ons doel is om de huid te versterken om zo een betere hydratatie en glans te geven aan uw huid

Huidverbetering

HydraFacial

Geneo

Peelings

Microneedling

Wil jij een gezonde glow?

Maak dan nu jouw afspraak en dan gaan we samen aan de slag!

“Een mooie huid begint met een gezonde huid!”

Klanten over Mooi Mooi

Mooi Mooi werkt professioneel samen met…