De gevoelige huid (barrière herstel)

Een gevoelige huid ontstaat als de natuurlijke barrièrefunctie van de huid is verstoord, waardoor vocht verloren gaat en irriterende stoffen de huid kunnen binnendringen. De symptomen worden versterkt door factoren waaraan het gelaat het meest wordt blootgesteld, variërend van de zon tot sommige bestanddelen van cosmetica en reinigingsproducten. Meer inzicht in de oorzaken van een gevoelige huid en de factoren die dit kunnen verergeren, alsook de juiste behandeling kunnen helpen om de huid terug in balans te krijgen.

Waar ligt de focus?

De gevoelige huid heeft nood aan behandelingen om de immuniteit van de huid terug op te bouwen.  Zodat deze terug sterker wordt.  Daarom werken wij enkel met de beste producten die door elke gevoelige huid verdragen worden dus zonder parabenen, parfum of alcohol. Specifieke ingrediënten zijn bijv. glucolactone en urea. Zij rehydrateren , herstructureren de huid zachtjes, versterken de elastische vezels , stimuleren de productie van collageen en verhogen het waterreserve in de huid. Ons doel is om de huid te versterken om zo een betere hydratatie en glans te geven aan uw huid.

Professionele behandeling

Wij starten met het correct in kaart te brengen wat juist het probleem is en proberen de oorzaak te achterhalen om zo de gevoeligheid langdurig te verhelpen. Aan de hand hiervan stellen samen het juiste behandelplan op, om zo de huid professioneel krachtig en gezond terug op te bouwen. We stimuleren de huid om ze van binnenuit te triggeren. Om echte oplossingen te bieden werken wij met complexe antioxidanten die de cellulaire functies herprogrammeren zodat de huid haar volume en glans terug vindt. Een niet invasieve benadering van de regeneratie is het meest gunstig voor het in evenwicht brengen van het huidweefsel. Ook zachte lactaatzuren peelings hebben een gunstig effect op om de huid in de diepte te hydrateren en te herstellen.

Behandelingen gekoppeld met lichttherapie zijn dan ook ideaal. Uniek is dat deze fotodynamische therapie ideaal is voor de meest gevoelige huid zoals bv. bij acné, ontstekingen, roodheden en rosacea… Men zal de huid snel als minder gevoelig ervaren als de professionele behandelingen gecombineerd worden met de juiste thuisverzorging. Wij adviseren de juiste producten op maat van uw huid en benadrukken dat het belangrijk is om uw gevoelige huid te beschermen met een hoge SPF factor (zonnebescherming).

VPL huidverbetering

Huidverbetering

Peeling

Wil jij een gezonde glow?

Maak dan nu jouw afspraak en dan gaan we samen aan de slag!

“Een mooie huid begint met een gezonde huid!”

Klanten over Mooi Mooi

Mooi Mooi werkt professioneel samen met…