Hyperpigmentatie: Wat is het?

Iedereen kent ze: pigment- of ouderdomsvlekken. Kleine bruine vlekjes die ontstaan door een overtollige blootstelling aan UV-stralen van de zon. Daarom zijn pigmentvlekken het vaakst te zien op je gezicht, je armen of op je handen. Ontdek hoe we met onze behandelingen jouw pigmentvlekken verwijderen. Om de beste resultaten te bekomen en de veiligheid van je huid te garanderen, starten we steeds vanuit een huidanalyse.

Essentieel in het behandelen

Het gebruik van een crème die vitamine C en A bevat en zonnebescherming zijn essentieel in het behandelen en voorkomen van pigmentvlekken. Vitamine C gaat hyperpigmentatie tegen doordat het, als krachtige antioxidant, de werking van het enzym ‘tyrosinase’ verstoort. Tyrosinase is de stof die in ons lichaam verantwoordelijk is voor de aanmaak van melanine (pigment).

Vitamine A-zuur

Vitamine A zuur verbetert de structuur van de huid en gaat veroudering tegen. Het stimuleert de celdeling van de epidermis (opperhuid) en zorgt dat oude hoorncellen zich sneller vernieuwen. Het verbetert de collageenproductie en doorbloeding van de huid, vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huidkleur en verzacht tevens fijne rimpels.

Onze oplossingen

Omdat zonnebescherming de belangrijkste stap is naar een betere huid, heeft Mooi Mooi hier een brede waaier aan keuze qua structuur, combinatie van zonnebescherming en make-up,… om zo voor iedereen de aangepaste zonnebescherming te hebben.

Waar ligt de focus?

Aangezien pigment een veelvoorkomend en vaak terugkerend fenomeen is, behandelen wij progressief en onderhoudend. Een eerste vereiste is dus het gebruik van de juiste producten zoals hierboven beschreven. Hierdoor wordt de huidconditie sterk verbeterd en is ze beschermd. Pas in een volgende fase gaan wij gericht op de pigmentvlekken werken. Specifieke aanpak van pigment kan door middel van meerdere types behandelingen, die al dan niet kunnen gecombineerd worden.

VPL huidverbetering

Peelings

Microneedling

Wil jij een gezonde glow?

Maak dan nu jouw afspraak en dan gaan we samen aan de slag!

“Een mooie huid begint met een gezonde huid!”

Klanten over Mooi Mooi

Mooi Mooi werkt professioneel samen met…