couperose / rosacea

Couperose

Couperose is de uitzetting van zeer fijne oppervlakkige bloedvaatjes in de huid die zichtbaar aanwezig zijn. Deze is deels genetisch bepaald of treedt spontaan op en kan zich uiten door een constante roodheid. Deze wordt nog extra benadrukt door bepaalde factoren zoals een glaasje alcohol, warmte, pikant eten, emoties…etc. Couperose bevindt zich meestal in het gelaat. Specifieke gebieden zijn wangen, neus en kin die zeer moeilijk te camoufleren zijn.

Rosacea

Rosacea is een aandoening waarbij er sprake is van chronische ontstekingsreacties in de wanden van de oppervlakkige haarvaatjes in de huid.  In een vergevorderd stadium ontwikkelen zich kleine bultjes die doordat ze op acne lijken, vaak daarmee verward worden.  Wanneer er geen aanwezigheid is van mee-eters of een verhoogde talgklierproductie, kunnen we vaststellen dat het rosacea betreft.  De bultjes worden veroorzaakt door de chronische ontstekingsreacties.  Vaak heeft deze huid een disbalans door verschillende factoren.  Verminderde immuniteit, hogere populatie van de Demodex mijt, chronisch vitamine A tekort,…

Waar ligt de focus?

Couperose en Rosacea kunnen door middel van de Energist VPL Ultra plus worden behandeld om zo de adertjes en de diffuse roodheid te verminderen. Dit is een zeer veilig toestel dat door middel van lichtflitsen de roodheid vermindert.

Het kan zijn dat deze behandeling in de loop van de tijd herhaald moet worden om zo de nieuwe roodheden te behandelen.  Heel belangrijk is ook om de huid goed te verzorgen met aangepaste producten thuis en professioneel zodat we nieuwe roodheden zoveel mogelijk kunnen vermijden.

En goede SPF (zonnebscherming) is ook zeker een must.

Huidverbetering

Lichttherapie Energist VPL UltraPlus

Wil jij van jouw roodheden af?

Maak dan nu jouw afspraak en dan gaan we samen aan de slag!

“Een mooie huid begint met een gezonde huid!”

Klanten over Mooi Mooi

Mooi Mooi werkt professioneel samen met…